BØRNEPORTALEN - Etnisk

Etnisk

– hvis du har en anden etnisk baggrund end dansk

 

Nogle børn og unge i Danmark har en anden etnisk baggrund end dansk. Det kan for eksempel være, at dine forældre – eller en af dem – kommer fra et andet land end Danmark. Det kan også være, du selv er født i et andet land.

For de fleste er der ingen problemer ved at blande to kulturer. Men for nogle børn og unge kan det være svært. Det kan blandt andet være fordi, man bliver drillet eller mobbet med sin etniske baggrund. 

Det kan også være, at man føler sig truet eller kontrolleret af sin familie, for eksempel til at blive gift med en fremmed eller til følge nogle bestemte kulturelle eller religiøse traditioner. 

Måske er du bare en lille smule forvirret over at være en del af to kulturer og har behov for en at tale med. 

Få hjælp

Uanset om du har problemer med din familie eller med andre, eller du bare har brug for en at tale med, kan du få hjælp. Du kan for eksempel ringe eller skrive til Etnisk Ung eller BørneTelefonen. Hvis du står i en situation, hvor du følger dig truet, skal du ringe til Politiet på 112.

 

Det har du ret til...

Alle børn og unge i Danmark har rettigheder. Men ud over det, findes der også nogle love og regler, som er lavet specielt for at beskytte dig, der har en anden etnisk baggrund end dansk.

 

Du kan læse mere om dine rettigheder som etnisk ung her.

Her kan du få hjælp!

etniskung.png

web brevkasse

Etnisk Ung

Hvis du er ung med etnisk baggrund, og du føler dig kontrolleret, presset eller forvirret, kan du få råd og vejledning på Etnisk Ung. 

Telefon: 70 27 76 66

politi.png

web

Politiet

Du kan altid ringe til politiet på 112, hvis du selv eller din familie bliver udsat for vold. Hvis du vil anmelde noget er allerede er sket, kan du ringe på 114.

Telefon: 112

bornetelefonen.png

web chat brevkasse

BørneTelefonen
- din linje til én der lytter

Det er gratis at ringe til Børnetelefonen, og du behøver ikke sige dit navn. Du kan spørge om alt på BørneTelefonen, og du kan få hjælp til at finde en bisidder, som kan hjælpe dig med at skrive, ringe og gå med til møder i kommunen.

Telefon: 116 111 (du kan også SMS'e)

cyberhus.png

web chat

Cyberhus
- dit klubhus på nettet

Cyberhus er dit klubhus på nettet. Du kan chatte med en voksen eller med andre børn og unge om alt muligt - også om livet væk fra dine forældre.

headspace.png

web chat kontakt

headspace
- nogen at tale med

Intet problem er for stort eller småt. I headspace sidder andre unge frivillige klar til at tage imod, hvis du er mellem 12 og 25 år og har brug for nogen at tale med. Det hele foregår på dine præmisser.

Telefon: 31 10 13 30