BØRNEPORTALEN - Etnisk

ETNISK

– hvis du har en anden etnisk baggrund end dansk

Nogle børn og unge i Danmark har en anden etnisk baggrund end dansk. Det kan for eksempel være, at dine forældre – eller en af dem – kommer fra et andet land end Danmark. Det kan også være, at du selv er født i et andet land.

For de fleste er der ingen problemer ved at blande to kulturer. Men for nogle børn og unge kan det være svært - fx hvis man bliver drillet eller mobbet med sin etniske baggrund.

Det kan også være, at man føler sig truet eller kontrolleret af sin familie. Fx hvis man føler sig tvunget til at blive gift med en fremmed eller til at følge nogle bestemte kulturelle eller religiøse traditioner.

Måske er du bare en smule forvirret over at være en del af to kulturer og har behov for en at tale med.

Få hjælp

Uanset om du har problemer med din familie eller med andre, eller du bare har brug for en at tale med, kan du få hjælp. Du kan for eksempel ringe eller skrive til Etnisk Ung eller BørneTelefonen. Hvis du står i en situation, hvor du følger dig truet, skal du ringe til Politiet på 112.

Det har du ret til!

Alle børn og unge i Danmark har rettigheder. Men ud over det findes der også nogle love og regler, som er lavet specielt for at beskytte dig, der har en anden etnisk baggrund end dansk.

Læs mere om dine rettigheder, hvis du har en anden etnisk baggrund end dansk

HER KAN DU FÅ HJÆLP!

etniskung.png

web brevkasse

Etnisk Ung

Etnisk Ung kan hjælpe dig, hvis du oplever, at andre bestemmer over dit liv, eller hvis du føler dig kontrolleret og presset - fx hvis din familie begynder at tale om ægteskab mod din vilje. Du kan skrive til brevkassen eller ringe til en rådgiver - og du behøver ikke fortælle, hvem du er.

Telefon: 70 27 76 66

bornetelefonen.png

web chat brevkasse

BørneTelefonen
- din linje til én der lytter

Alle børn og unge kan ringe anonymt til BørneTelefonen om alle slags bekymringer og problemer. Du kan også få hjælp til at finde en bisidder, som kan hjælpe dig med at skrive, ringe og gå med til møder i kommunen.

Telefon: 116 111 (du kan også sms'e)

politi.png

web

Politiet

Hvis du selv eller din familie bliver udsat for vold eller overgreb, kan du altid ringe til politiet på 112. Hvis du vil anmelde noget, der allerede er sket, kan du ringe til politiet på 114.

Telefon: 112

headspace.png

web chat kontakt

headspace
- nogen at tale med

Intet problem er for stort eller småt. Headspace er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til børn og unge. Det hele foregår på dine præmisser. Du kan ringe, sende en mail, chatte eller få en samtale i det nærmeste headspace.

Telefon: 31 10 13 30

GirlTalk_ny.jpg

web chat forum

GirlTalk

På GirlTalk.dk kan du som pige tale om lige det, du har på hjerte – om alt fra kropslige forandringer og lavt selvværd til selvmordstanker, selvskade og spiseforstyrrelser. Du kan få rådgivning i chatten og på sms. Du behøver ikke fortælle, hvem du er, og rådgiveren kan ikke se dit telefonnummer.

SMS: 8 900 800

cyberhus.png

web chat brevkasse

Cyberhus
- dit klubhus på nettet

Cyberhus er et klubhus på nettet for dig, der er mellem 9 og 23 år. I Cyberhus kan du være dig selv, og du kan chatte med andre børn og unge. Du kan også få rådgivning af en voksen, der altid gerne vil lytte og prøve at hjælpe.

urk.png

web chat

Ung på Linje/Ung Online

Ung På Linje/Ung Online er et anonymt samtaletilbud til dig, der er mellem 13 og 30 år, og som mangler en at tale med om dine problemer og oplevelser – både når det går godt, og når det gør ondt indeni. Du kan både ringe og chatte.

Telefon: 70 12 10 00