BØRNEPORTALEN - Handicap

Handicap

– når du lever med et handicap 

Nogle børn og unge lever med et fysisk eller psykisk handicap. Hvis det også gælder for dig, er det ikke dit eget ansvar, at du kan leve et liv, der er så normalt som muligt. Det er først og fremmest dine forældre, der skal hjælpe dig. Hvis dine forældre har brug for det, skal de have den nødvendige hjælp af kommunen.

Hvis du har et handicap skal du have mulighed for at have en hverdag som alle andre. Det betyder, at du for eksempel skal have mulighed for at kunne gå til idræt, køre i tog, gå på biblioteket eller komme ud og shoppe. Hvis du ikke kan klare det selv, har du ret til at få hjælp – det skal den kommune, som du bor i, sørge for. Kommunen skal også sørge for, at børn og unge med handicap får den hjælp, de har brug for i skolen.

Få hjælp

Måske har du behov for at tale med nogen om den situation, du står i. Hvis det er tilfældet, kan du altid ringe eller skrive til BørneTelefonen. Du kan også gå på Cyberhus' hjemmeside, hvor du kan chatte med andre unge eller rådgivere. Hvis du har mere konkrete spørgsmål, som for eksempel handler om den hjælp – eller mangel på hjælp – du får fra kommunen, kan du kontakte Ombudsmandens Børnekontor.

 

Det har du ret til...

Det er både dine forældre og den kommune, du bor i, der har ansvaret for at hjælpe dig, hvis du lever med et handicap. Du har blandt andet ret til at kunne gå i skole, deltage i idrætsaktiviteter og have et liv som andre børn og unge.

 

Du kan læse mere om dine rettigheder, når du lever med et handicap, her.

Her kan du få hjælp!

bornetelefonen.png

web chat brevkasse

BørneTelefonen
- din linje til én der lytter

Det er gratis at ringe til Børnetelefonen, og du behøver ikke sige dit navn. Du kan spørge om alt på BørneTelefonen, og du kan få hjælp til at finde en bisidder, som kan hjælpe dig med at skrive, ringe og gå med til møder i kommunen.

Telefon: 116 111 (du kan også SMS'e)

børnekontor.png

web chat

Ombudsmandens Børnekontor

Der kan være mange ting, du gerne vil have lavet om, hvis du bliver anbragt. Ombudsmandens Børnekontor kan hjælpe dig med at klage, så du er sikker på at blive behandlet ordentligt.

Telefon: 33 13 25 12

cyberhus.png

web chat

Cyberhus
- dit klubhus på nettet

Cyberhus er dit klubhus på nettet. Du kan chatte med en voksen eller med andre børn og unge om alt muligt - også om livet væk fra dine forældre.