BØRNEPORTALEN - Handicap

Handicap

– når du lever med et handicap 

Nogle børn og unge lever med et fysisk eller psykisk handicap. Hvis det også gælder for dig, er det ikke dit eget ansvar, at du kan leve et liv, der er så normalt som muligt. Det er først og fremmest dine forældre, der skal hjælpe dig. Hvis dine forældre har brug for det, skal de have den nødvendige hjælp af kommunen.

Hvis du har et handicap skal du have mulighed for at have en hverdag som alle andre. Det betyder, at du for eksempel skal have mulighed for at kunne gå til idræt, køre i tog, gå på biblioteket eller komme ud og shoppe. Hvis du ikke kan klare det selv, har du ret til at få hjælp – det skal den kommune, som du bor i, sørge for. Kommunen skal også sørge for, at børn og unge med handicap får den hjælp, de har brug for i skolen.

Få hjælp

Måske har du behov for at tale med nogen om den situation, du står i. Hvis det er tilfældet, kan du altid ringe eller skrive til BørneTelefonen. Du kan også gå på Cyberhus' hjemmeside, hvor du kan chatte med andre unge eller rådgivere. Hvis du har mere konkrete spørgsmål, som for eksempel handler om den hjælp – eller mangel på hjælp – du får fra kommunen, kan du kontakte Ombudsmandens Børnekontor.

 

Det har du ret til...

Det er både dine forældre og den kommune, du bor i, der har ansvaret for at hjælpe dig, hvis du lever med et handicap. Du har blandt andet ret til at kunne gå i skole, deltage i idrætsaktiviteter og have et liv som andre børn og unge.

 

Du kan læse mere om dine rettigheder, når du lever med et handicap, her.

HER KAN DU FÅ HJÆLP!

børnekontor.png

web klag

Ombudsmandens Børnekontor

Hos Ombudmandens Børnekontor tager de imod klager fra børn. Hvis du bor på en institution, og du synes, at du bliver behandlet dårligt, eller du gerne vil have lavet noget om, kan du kontakte Børnekontoret.

Telefon: 33 13 25 12

bornetelefonen.png

web chat brevkasse

BørneTelefonen
- din linje til én der lytter

Alle børn og unge kan ringe anonymt til BørneTelefonen om alle slags bekymringer og problemer. Du kan også få hjælp til at finde en bisidder, som kan hjælpe dig med at skrive, ringe og gå med til møder i kommunen.

Telefon: 116 111 (du kan også sms'e)

headspace.png

web chat kontakt

headspace
- nogen at tale med

Intet problem er for stort eller småt. Headspace er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til børn og unge. Det hele foregår på dine præmisser. Du kan ringe, sende en mail, chatte eller få en samtale i det nærmeste headspace.

Telefon: 31 10 13 30

cyberhus.png

web chat brevkasse

Cyberhus
- dit klubhus på nettet

Cyberhus er et klubhus på nettet for dig, der er mellem 9 og 23 år. I Cyberhus kan du være dig selv, og du kan chatte med andre børn og unge. Du kan også få rådgivning af en voksen, der altid gerne vil lytte og prøve at hjælpe.

urk.png

web chat

Ung på Linje/Ung Online

Ung På Linje/Ung Online er et anonymt samtaletilbud til dig, der er mellem 13 og 30 år, og som mangler en at tale med om dine problemer og oplevelser – både når det går godt, og når det gør ondt indeni. Du kan både ringe og chatte.

Telefon: 70 12 10 00