BØRNEPORTALEN - Mobning

Mobning

– når drillerierne bliver for meget

Det er svært at sige præcist, hvor grænsen går mellem smådrillerier og mobning. Men hvis du bliver ked af det, er det gået for vidt. Og så skal det stoppes. 

Mobning kan være mange ting, og det kan foregå mange forskellige steder: I skolen, til sport, på nettet, i beskeder eller andre steder, hvor du snakker eller er sammen med andre.

Mobning kan være at blive holdt udenfor i skolen, og det kan være ikke at blive inviteret med til fester eller fødselsdage. Det kan også være at blive forfulgt, skubbet til, drillet over sms eller få ubehagelige beskeder på nettet. Mobning kan også være, at der er nogen, der opretter en falsk profil i dit navn på Facebook eller Instagram eller tagger dig på billeder, du ikke vil tagges på.

Få hjælp

Det kan være svært selv at sige fra over for mobning. Og det kan også være svært at overskue situationen, hvis du bliver mobbet. Derfor er det vigtigt at få hjælp. Hvis du ikke synes, du kan tale med en voksen, for eksempel dine forældre eller din lærer, kan du altid få hjælp hos Cyberhus, Girltalk, Ung På Linje, headspace eller BørneTelefonen. Du behøver ikke sige dit navn, eller hvor du bor – kun, hvis du selv vil.

 

Det har du ret til...

Alle børn har ret til at leve et godt liv uden mobning. Når du er i skole, skal dine lærere for eksempel hjælpe dig, hvis de bliver opmærksomme på, at der er noget galt. Og du har ret til at bruge internettet uden frygt for, at nogen skal chikanere dig.

 

Du kan læse mere om dine rettigheder i forhold til mobning her.

HER KAN DU FÅ HJÆLP!

bornetelefonen.png

web chat brevkasse

BørneTelefonen
- din linje til én der lytter

Alle børn og unge kan ringe anonymt til BørneTelefonen om alle slags bekymringer og problemer. Du kan også få hjælp til at finde en bisidder, som kan hjælpe dig med at skrive, ringe og gå med til møder i kommunen.

Telefon: 116 111 (du kan også sms'e)

Sletdet_ny.png

web brevkasse

SletDet
- hjælp til børn og unge om livet på nettet

SletDet kan hjælpe dig, hvis du har delt eller fået delt private, grænseoverskridende eller krænkende informationer - fx nøgenbilleder eller videoer. Du kan også få hjælp, hvis du har haft en anden ubehagelig oplevelse online.

Telefon: 29 27 01 01

elevtelefonen.png

web chat

Elevtelefonen
- center for elevrådgivning

Hos Elevtelefonen kan alle skoleelever få hjælp og vejledning om alt, der har med skolen at gøre - fx elevrettigheder, mobning, lærerrelationer, elevinddragelse, afgangsprøver eller UU-vejledning. Du skrive en mail, chatte eller ringe.

Telefon: 70 22 05 33

headspace.png

web chat kontakt

headspace
- nogen at tale med

Intet problem er for stort eller småt. Headspace er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til børn og unge. Det hele foregår på dine præmisser. Du kan ringe, sende en mail, chatte eller få en samtale i det nærmeste headspace.

Telefon: 31 10 13 30

GirlTalk_ny.jpg

web chat forum

GirlTalk

På GirlTalk.dk kan du som pige tale om lige det, du har på hjerte – om alt fra kropslige forandringer og lavt selvværd til selvmordstanker, selvskade og spiseforstyrrelser. Du kan få rådgivning i chatten og på sms. Du behøver ikke fortælle, hvem du er, og rådgiveren kan ikke se dit telefonnummer.

SMS: 8 900 800

cyberhus.png

web chat brevkasse

Cyberhus
- dit klubhus på nettet

Cyberhus er et klubhus på nettet for dig, der er mellem 9 og 23 år. I Cyberhus kan du være dig selv, og du kan chatte med andre børn og unge. Du kan også få rådgivning af en voksen, der altid gerne vil lytte og prøve at hjælpe.

urk.png

web chat

Ung på Linje/Ung Online

Ung På Linje/Ung Online er et anonymt samtaletilbud til dig, der er mellem 13 og 30 år, og som mangler en at tale med om dine problemer og oplevelser – både når det går godt, og når det gør ondt indeni. Du kan både ringe og chatte.

Telefon: 70 12 10 00

livslinien.png

web chat brevkasse

Livslinien

Har du selvmordstanker? Er du bekymret for et menneske i krise? Eller er du pårørende eller efterladt til selvmord? Livsliniens rådgivere er der for at lytte til dig og hjælpe dig med at sætte ord på det, der er svært.

Telefon: 70 20 12 01