BØRNEPORTALEN - Mobning

Mobning

– når drillerierne bliver for meget

Det er svært at sige præcist, hvor grænsen går mellem smådrillerier og mobning. Men hvis du bliver ked af det, er det gået for vidt. Og så skal det stoppes. 

Mobning kan være mange ting, og det kan foregå mange forskellige steder: I skolen, til sport, på nettet, i beskeder eller andre steder, hvor du snakker eller er sammen med andre.

Mobning kan være at blive holdt udenfor i skolen, og det kan være ikke at blive inviteret med til fester eller fødselsdage. Det kan også være at blive forfulgt, skubbet til, drillet over sms eller få ubehagelige beskeder på nettet. Mobning kan også være, at der er nogen, der opretter en falsk profil i dit navn på Facebook eller Instagram eller tagger dig på billeder, du ikke vil tagges på.

Få hjælp

Det kan være svært selv at sige fra over for mobning. Og det kan også være svært at overskue situationen, hvis du bliver mobbet. Derfor er det vigtigt at få hjælp. Hvis du ikke synes, du kan tale med en voksen, for eksempel dine forældre eller din lærer, kan du altid få hjælp hos Cyberhus, Girltalk, Ung På Linje, headspace eller BørneTelefonen. Du behøver ikke sige dit navn, eller hvor du bor – kun, hvis du selv vil.

 

Det har du ret til...

Alle børn har ret til at leve et godt liv uden mobning. Når du er i skole, skal dine lærere for eksempel hjælpe dig, hvis de bliver opmærksomme på, at der er noget galt. Og du har ret til at bruge internettet uden frygt for, at nogen skal chikanere dig.

 

Du kan læse mere om dine rettigheder i forhold til mobning her.

Her kan du få hjælp!

girltalk.png

web forum

GirlTalk

På GirlTalk kan du som pige tale om lige det, du har på hjerte. Du få hjælp til alt fra kropslige forandringer, problemer med dine forældre og ensomhed til selvmordstanker, selvskade og spiseforstyrrelser.

headspace.png

web chat kontakt

headspace
- nogen at tale med

Intet problem er for stort eller småt. I headspace sidder andre unge frivillige klar til at tage imod, hvis du er mellem 12 og 25 år og har brug for nogen at tale med. Det hele foregår på dine præmisser.

Telefon: 31 10 13 30

bornetelefonen.png

web chat brevkasse

BørneTelefonen
- din linje til én der lytter

Det er gratis at ringe til Børnetelefonen, og du behøver ikke sige dit navn. Du kan spørge om alt på BørneTelefonen, og du kan få hjælp til at finde en bisidder, som kan hjælpe dig med at skrive, ringe og gå med til møder i kommunen.

Telefon: 116 111 (du kan også SMS'e)

cyberhus.png

web chat

Cyberhus
- dit klubhus på nettet

Cyberhus er dit klubhus på nettet. Du kan chatte med en voksen eller med andre børn og unge om alt muligt - også om mobning.

urk.png

web chat

Ung på Linje/Ungonline

Ung på Linje/Ungonline er til dig, der har brug for en at tale med - om hvad som helst lige fra mobning til selvmordstanker. Du kan både chatte eller ringe. Og det er helt anonymt.

Telefon: 70 12 10 00

 

lms_ny

web chat kontakt

LMS
- Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade

Her kan du få hjælp, hvis du skader dig selv eller du er bekymret for, om du har en spiseforstyrrelse. Mandag til torsdag mellem kl. 16 og 20, kan du kan ringe til eller chatte med en rådgiver helt anonymt. 

Telefon: 70 10 18 18
SMS: 890 18 18
(tirsdag og torsdag)

Sletdet-logo2.jpg

web brevkasse

Slet det!
- hjælp til at slette billeder på nettet

Slet Det kan de hjælpe dig med at få slettet fx billeder eller videoer på nettet. Du kan både ringe eller skrive, hvis du står i en situation, hvor du har oplevet, at noget er blevet delt mod din vilje. Telefonen er åben tirsdag og torsdag mellem 14 og 16.

Telefon: 29 27 01 01