Om Børneportalen


Børneportalen er en hurtig vej til den rigtige hjælp. Hjemmesidens formål er at hjælpe børn og unge med at finde frem til netop den rådgivning, de har brug for og føler sig trygge ved at henvende sig til. På den måde kan de få fat i den rådgivning, der passer bedst til netop deres problem. Det kan også betyde, at de undgår at skulle kontakte flere forskellige rådgivningstilbud, før de når frem til den hjælp, der er bedst for netop dem.

Børn skal kende deres rettigheder

Børneportalen fortæller også børn og unge om deres rettigheder på de mange forskellige områder, man kan få hjælp og rådgivning inden for. FN’s Børnekomité har tidligere år kritiseret Danmark for at være for dårlig til at fortælle børn og unge om deres rettigheder. Det skal Børneportalen være med til at rette op på, og man kan for eksempel få klar besked om hele Børnekonventionen på hjemmesiden.

Ikke kun for børn og unge

Hjemmesiden henvender sig til de 10-15-årige, men undersøgelser, Børnerådet har lavet i forbindelse med etablering af siden, har vist, at det er vigtigt, at de voksne omkring børn og unge også kender til de mange gode hjælpetilbud, der findes. Derfor er Børneportalen også god at kende for lærere, pædagoger, psykologer, sundhedspersonale og mange andre faggrupper, der er tæt på børn og unge i hverdagen. Også blandt sports- og fritidsforeninger kan man have brug for at vide, hvordan man kan hjælpe børn og unge, der har personlige eller familiemæssige vanskeligheder.

Et netværk af rådgivningstilbud for børn og unge

Børnerådet har samlet de mange rådgivningstilbud i et netværk, hvor man skal diskutere, hvordan man kan blive endnu bedre til at støtte op om de mange børn og unge, der hver dag rækker ud efter hjælp og rådgivning. Netværket tæller indtil videre 20 organisationer, der går sammen for at udveksle erfaringer og viden om børn og unges brug af rådgivningstilbud.

Finansiering og drift

Børneportalen er finansieret af satspuljemidler via Socialministeriet under projektet "Én indgang for alle". Hjemmesiden er udviklet og drevet af Børnerådet.

Yderligere info


Kontakt

Kontaktperson i Børnerådet:

Elisabet Worup Bertelsen

email: ebe(a)brd.dk  |  tlf: 3378 3310


Modelfotos

Alle billeder på Børneportalen er modelbilleder. Børn, unge og voksne på billederne har ikke relation til de emner eller situationer, der behandles på Børneportalen.

 

Organisationer som Børneportalen
samarbejder med

Kriterier for rådgivningstilbud
på Børneportalen