BØRNEPORTALEN - Skilsmisse

Skilsmisse

- hvis mor og far ikke kan bo sammen 

Hvis ens forældre bliver skilt, er det en stor forandring for alle i familien. Måske er dine forældre meget kede af det. Eller måske har de svært ved at blive enige om forskellige ting – for eksempel hvor du eller dine søskende skal bo.

De fleste bliver selvfølgelig meget kede af det, hvis deres forældre skal skilles. Nogle føler også, at det er deres skyld, de bliver vrede eller føler bare tomhed. Uanset hvordan du har det, så er det aldrig din skyld, hvis dine forældre skal skilles. Det er altid de voksnes eget ansvar, og de skal sørge for, at du får det så godt som muligt, når de ikke bor sammen længere.

Få hjælp

Det hjælper som regel at tale med andre om, hvordan du har det, hvis dine forældre skal skilles. Det kan være en voksen, du kender, for eksempel en af dine lærere, dine venners forældre eller en fra din familie.

Måske har du mest lyst til at tale med en, der ikke er så tæt på. En som alligevel godt ved, hvordan man har det, når ens forældre skal skilles. Hvis du har det sådan, så er det en god idé at kontakte BørneTelefonen, Cyberhus eller Mor og Far Skal Skilles. Her er der voksne, der vil lytte til dig og hjælpe dig med gode råd. Du kan også få hjælp til at sige din mening, hvis du ikke synes, at din far og mor lytter godt nok til dig. Du kan også kontakte headspace, hvor der sidder unge frivillige, som du kan snakke med og som kan hjælpe dig.

 

Det har du ret til...

Hvis din mor og far skal skilles, så har du ret til at sige din mening om, hvordan du gerne vil have, tingene skal være. Og hvis du synes, det er svært at sige, hvad du mener, så kan du få nogen til at hjælpe dig med at få tingene sagt til din mor og far.

Hvis din far og mor ikke kan blive enige – for eksempel om, hvem af dem du skal bo hos – så er det noget der hedder Statsforvaltningen, der skal finde ud af, hvad der er bedst for dig. Du har ret til at sige din mening og til, at der er nogen, der lytter til dig – det står i Børnekonventionen og i forældreansvarsloven.

 

Her kan du læse mere om dine rettigheder, hvis dine forældre skal skilles.

Her kan du få hjælp!

bornetelefonen.png

web chat brevkasse

BørneTelefonen
- din linje til én der lytter

Det er gratis at ringe til Børnetelefonen, og du behøver ikke sige dit navn. Du kan spørge om alt på BørneTelefonen, og du kan få hjælp til at finde en bisidder, som kan hjælpe dig med at skrive, ringe og gå med til møder i kommunen.

Telefon: 116 111 (du kan også SMS'e)

headspace.png

web chat kontakt

headspace
- nogen at tale med

Intet problem er for stort eller småt. I headspace sidder andre unge frivillige klar til at tage imod, hvis du er mellem 12 og 25 år og har brug for nogen at tale med. Det hele foregår på dine præmisser.

Telefon: 31 10 13 30

cyberhus.png

web chat brevkasse

Cyberhus

Cyberhus er dit klubhus på nettet. Du kan chatte med en voksen eller med andre børn og unge om alt muligt - også hvis din far og mor skal skilles.