Bedste råd til god stil på nettet

Nettet er sjovere, når du kan føle dig tryg. Vi har samlet jeres egne bud på, hvordan man holder den gode stil på nettet


Rigtig mange var med i vores konkurrence om #godstilpånettet, hvor førstepræmien var en en koncert med Cisilia for hele skolen. Og vi fik vildt mange gode bud på hvad I synes er god stil på nettet. Det bedste bud har vi samlet i en lille video med Cisilia, som du kan se herunder.

Vær nice!

  • Skriv til andre, som du synes de skal skrive til dig. Og hvis du er kommet til at gå over stregen, så sig undskyld. Hvis du poster eller tagger et billede af nogen, så vær sikker på, at de synes det er ok. Og hvis ikke, så vær nice og slet det igen.

 

Gør noget ved mobning!

  • Hvis noget poster noget som ikke er ok, så rapporter eller anmeld det i app’en, så det bliver slettet. Du kan også sagtens sige det til en voksen, hvis du oplever mobning på nettet.

 

Pas på dig selv!

  • Del ikke dine oplysninger med folk du ikke ved hvem er. Altså hverken dit password, telefonnummer eller adresse. Brug lidt tid på at sætte dine privatlivs-indstillinger, så det kun er dem du kender og stoler på som kan se hvad du poster.

 

Vær dig selv!

  • Udgiv dig aldrig for andre. Hvis nogen har glemt at logge ud, så husk dem på det eller gør det for dem. Hvis du bruger en app, hvor du kan være anonym, så vær ekstra nice og lad være med at bruge det til at skrive grimt om andre.

 

Tænk før du poster!

  •  Billeder, videoer, kommentarer og andre ting du lægger på nettet kan komme til at ligge der for altid, så vær sikker på, at det du lægger ud er noget du kan stå ved – også i fremtiden.

 

Du kan også se nogle af de mange gode bud på #godstilpånettet her

klassesæt.png

Mest til lærere

Børnerådet har udarbejdet et klassesæt, som kan bruges til at diskutere den gode stil på nettet i klassen.

Hent pdf'en med klassesættet her

Pdf'en fylder fire A4 sider og er lavet så den er lige til at printe.