Belgien ramt af terror: Snak med en voksen

belgien.jpg

Lige nu taler rigtig mange om de voldsomme nyheder fra Belgiens hovedstad, Bruxelles. Det er helt normalt at den slags ting kan gøre en bange eller ked af det. Hvis det gør det, er det vigtigt, at du snakker med voksen om det


Tirsdag morgen skete der et terrorangreb i Bruxelles i Belgien. Blandt andet eksploderede nogle bomber i byens lufthavn og på nogle metrostationer.

 

Lige nu er der derfor en masse nyheder om angrebet på sociale medier og i tv og radio.

 

Det er ok at have det mærkeligt

 

Det er ikke unormalt hvis du synes, at noget af det er uhyggeligt eller gør dig ked af det. Nogle gange kan du mærke med det samme, andre gange kan der gå lidt tid, hvor du måske har det lidt underligt. Måske har du svært ved at sove eller har ondt i maven. Det er selvfølgelig heller ikke unormalt, hvis du ikke er påvirket af det.

 

Uanset hvordan du har det, så er det vigtigt at huske på, at når noget kommer i nyhederne, så er det fordi det er noget, der ikke sker særlig tit. Sagt på en anden måde. Risikoen for at der sker noget med dig eller nogen du kender er meget, meget lille.

 

Snak med en voksen

 

Det er en rigtig god ide at tale med en voksen om hvordan du har det. Også selvom det kan være svært at forklare. En voksen kan måske hjælpe dig med at forstå situationen bedre eller svare dig, hvis du er i tvivl om noget – eller hvis du bare gerne vil snakke.

 

Hvis du er sammen med andre børn, kan det også være en god idé, at spørge en voksen, som måske kan forklare det der er sket til de andre. Der er nemlig nok andre end dig, der går og tænker ekstra meget over det der er sket lige nu.

Det kan du gøre

Snak med en voksen du stoler på

Det er en god ide, at tale med en voksen om det der er sket. Det kan være dine forældre, din lærer eller en helt tredje du stoler på.

 

Ring til BørneTelefonen på 116 111

Hvis du ikke har lyst til at snakke med en voksen du kender, kan du ringe til BørneTelefonen. Det er gratis og du behøver ikke sige hvem du er.