Om Børneportalen - Børneportalen.dk

Om Børneportalen

Børneportalens formål er at vise børn og unge vej til hjælp og rådgivning, oplyse om børns rettigheder og skabe overblik over, hvor og hvordan man som barn eller ung kan klage i det offentlige system. Børneportalen er en del af Børnerådet.
På Børneportalen kan børn og unge på ét sted finde vej til hjælp og rådgivning, få viden om deres rettigheder og finde ud af, hvordan man klager i det offentlige system. FOTO: Jonas Normann (modelfoto)
På Børneportalen kan børn og unge på ét sted finde vej til hjælp og rådgivning, få viden om deres rettigheder og finde ud af, hvordan man klager i det offentlige system. FOTO: Jonas Normann (modelfoto)

Hvis du har brug for hjælp

Børneportalen giver dig et overblik over forskellige hjælpe- og rådgivningstilbud og kan guide dig til netop det tilbud, der er relevant for dig. På den måde kan du få den hjælp, der passer bedst i den situation, du står i.


Kend dine rettigheder

På Børneportalen kan du lære at kende dine rettigheder i FN’s Børnekonvention. Du kan også læse om, hvad du har ret til i forhold til den danske lovgivning i mange forskellige situationer og i forhold til din alder.


Hvis du vil klage

Du kan bruge Børneportalen til at finde ud af, hvor og hvordan du kan klage i det offentlige system, hvis du bliver behandlet dårligt, eller hvis du mener, at dine rettigheder i Børnekonventionen eller i de danske love er blevet krænket.


Ikke kun for børn og unge

Børneportalens målgruppe er primært de 10-15-årige, men den er også til forældre, fagpersoner og andre voksne, der har med børn og unge at gøre.

Som voksen kan du få overblik over hvilke rådgivningstilbud og klagemuligheder, der findes til børn og unge, og du kan læse om børns rettigheder i forskellige danske love og i FN’s Børnekonvention.

Du kan også bruge Børneportalen sammen med børn eller unge, der har brug for støtte fra en voksen, til at finde frem til hjælp eller klagemuligheder. Læs mere i guiden til voksne.


Finansiering og drift

Børneportalen er finansieret gennem Børnerådets driftsbevilling på finansloven.

Hjemmesiden er udviklet og drevet af Børnerådet som en del af det danske børneombudsarbejde.

Kontakt:

Mail: agj@brd.dk

Telefon: 3378 3314