Hvis du har problemer på dit arbejde, kan du finde hjælp her. - Børneportalen.dk
Har du brug for hjælp?

Arbejde

Måske har du et fritidsjob – eller måske kunne du tænke dig et. Hvis du har et arbejde, er det vigtigt, at arbejdsgiveren overholder reglerne og behandler dig ordentligt. Hvis du har spørgsmål om fritidsjob eller har problemer på dit arbejde, kan du finde vej til hjælp her.

I Danmark skal man som udgangspunkt være fyldt 13 år, før man må have et arbejde. Der er dog nogle aktiviteter, som man kan søge om tilladelse til at være med i, hvis man er under 13. Det kan fx være inden for sport, teater og film.

Hvis du har et job, er det vigtigt, at du bliver behandlet ordentligt. Derfor er er der nogle regler, som er til for at beskytte børn og unge, der har et arbejde.

Reglerne er bl.a. lavet for, at jobbet ikke kommer til at tage for meget tid fra din skolegang. Du skal også behandles ordentligt, hvis du er frivillig hos en organisation.

Du kan finde hjælp her, hvis du bliver behandlet dårligt eller oplever problemer på dit arbejde. Det kan fx være i forhold til din arbejdstid, din løn, din chef, dine kollegaer, hvis du bliver syg eller får en skade på dit job.

Jobpatruljen: Din guide til fritidsjobbet

Jobpatruljen er for dig, der har et fritidsjob. På deres rettighedsside kan du læse om alle lov- og overenskomstbestemte regler, som gælder for dig i fritidsjob. Det kan fx være om løn, ansættelseskontrakt, feriepenge, SKAT eller hvor meget du må løfte.
Besøg Jobpatruljen

HER KAN DU FÅ HJÆLP

Ombudsmandens Børnekontor

Hos Ombudmandens Børnekontor tager de imod klager fra børn. Du kan klage til Børnekontoret, hvis du mener, at en offentlig myndighed – fx kommunen eller din skole – ikke følger reglerne, eller hvis de har behandlet dig dårligt.

Telefon: 33 13 25 12

Børnetelefonen

Alle børn og unge kan ringe anonymt til Børnetelefonen om alle slags bekymringer og problemer. Du kan også få hjælp til at finde en bisidder, som kan hjælpe dig med at skrive, ringe og gå med til møder i kommunen.

Telefon: 116 111 (du kan også sms'e)

headspace

– nogen at tale med

Intet problem er for stort eller småt. Headspace er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen 12-25 år. Det hele foregår på dine præmisser. Du kan ringe, sende en mail, chatte eller få en samtale i det nærmeste headspace.

Telefon: 31 10 13 30

Ung på Linje/Ung Online

Ung På Linje/Ung Online er et anonymt samtaletilbud til dig, der er mellem 13 og 30 år, og som mangler en at tale med om dine problemer og oplevelser – både når det går godt, og når det gør ondt indeni. Du kan både ringe og chatte.

Telefon: 70 12 10 00

Kend dine rettigheder

Arbejde – dine rettigheder

Du har rettigheder, hvis du har et job. De skal sikre, at du bliver behandlet ordentlig på dit arbejde, og at det er sikkert for dig at udføre dine opgaver. Læs mere om dine rettigheder på jobbet her.
Vis mere