Krop og seksualitet kan fylde meget for børn og unge. Find hjælp her. - Børneportalen.dk
Har du brug for hjælp?

Krop og seksualitet

Krop og seksualitet kan fylde meget for børn og unge. Derfor er det vigtigt at lære sin krop og seksualitet at kende. Men det kan være rigtig svært og forvirrende, fx hvis man føler sig anderledes. Læs mere, og find vej til hjælp.

Alle kroppe er forskellige, og kroppen forandrer sig gennem hele livet – særligt når man bliver teenager og kommer i puberteten. Alligevel kan mange børn og unge føle, at de skal se ud på en bestemt måde.

Mange har det svært, fordi de føler, de skal spise på en bestemt måde eller træne rigtig ofte for at leve op til nogle bestemte kropsidealer.

Din krop er din egen, og ingen andre kan bestemme over din seksualitet. Seksualitet er ikke kun det, der har med sex at gøre.

Seksualitet: Spændende eller svært?

Seksualitet er noget, du har for dig selv. Det handler om at udforske, hvem du er med lige præcis din krop og dine følelser og sanser. Derfor handler seksualitet også om at finde ud af, hvor dine grænser går, og hvad du har lyst til og ikke har lyst til.

Hvis man føler sig meget anderledes, kan det være svært at udforske sin seksualitet. Det kan fx være, hvis man ikke føler sig som en pige indeni, selv om man er født med en pigekrop. Eller hvis man føler sig tiltrukket af sit eget køn.

Uanset hvilke tanker du har i forhold til krop og seksualitet, kan det være godt at tale med nogen om det.

HER KAN DU FÅ HJÆLP

Privat Snak

– Rådgivning til børn og unge fra Sex og Samfund

Her kan du, som er mellem 10 og 15 år, stille spørgsmål om krop, følelser, kærester, pubertet og sex – men også om alt muligt andet! Du kan ringe, chatte eller skrive til brevkassen – helt anonymt.

Telefon: 70 20 22 81

Sexlinien for Unge

Sexlinien for Unge er for dig, der er mellem 15 og 25 år. Hos Sexlinien kan du få rådgivning om sex, køn, prævention, følelser, seksualitet, seksuelle rettigheder og sexsygdomme. Du kan ringe, skrive eller chatte med en rådgiv

Telefon: 70 20 22 66

LGBT+ Ungdom

LGBT+ Danmarks rådgivning er for alle, der har spørgsmål om køn, krop eller seksualitet og ønsker at vende dem med nogen i et fortroligt rum.

Telefon: 33 13 19 48

SletDet

– hjælp til børn og unge om onlinelivet

SletDet kan hjælpe dig, hvis du har delt eller fået delt private, grænseoverskridende eller krænkende informationer – fx nøgenbilleder eller videoer. Du kan også få hjælp, hvis du har haft en anden ubehagelig oplevelse online.

Telefon: 29 27 01 01

Børnetelefonen

Alle børn og unge kan ringe anonymt til Børnetelefonen om alle slags bekymringer og problemer. Du kan også få hjælp til at finde en bisidder, som kan hjælpe dig med at skrive, ringe og gå med til møder i kommunen.

Telefon: 116 111 (du kan også sms'e)

GirlTalk

På GirlTalk.dk kan piger fra 12-24 år tale om lige det, de har på hjerte – om alt fra kropslige forandringer og lavt selvværd til selvmordstanker, selvskade og spiseforstyrrelser. Du kan chatte online og på sms. Du behøver ikke fortælle, hvem du er, og rådgiveren kan ikke se dit telefonnummer.

headspace

– nogen at tale med

Intet problem er for stort eller småt. Headspace er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen 12-25 år. Det hele foregår på dine præmisser. Du kan ringe, sende en mail, chatte eller få en samtale i det nærmeste headspace.

Telefon: 31 10 13 30

Cyberhus

Cyberhus kan du være dig selv, og du kan chatte med andre børn og unge. Du kan også få rådgivning af en voksen, der altid gerne vil lytte og prøve at hjælpe dig.

Ung på Linje/Ung Online

Ung På Linje/Ung Online er et anonymt samtaletilbud til dig, der er mellem 13 og 30 år, og som mangler en at tale med om dine problemer og oplevelser – både når det går godt, og når det gør ondt indeni. Du kan både ringe og chatte.

Telefon: 70 12 10 00

HØRT

Hvad enten du savner nogle at tale med, viden om dine rettigheder eller mod til at handle på din situation, har vi tid og opmærksomhed på dig, når du har brug for det. På HØRT sidder professionelle rådgivere klar til at skrive med børn og unge i alderen 15-24 år om både store og små problemer.

Kend dine rettigheder

Krop og seksualitet – dine rettigheder

Alle børn og unge har ret til at være sig selv – med krop, køn og seksualitet. Din krop er din egen, og du har ret til at sætte grænser – og dine grænser skal respekteres. Læs mere om dine rettigheder her.
Vis mere