Find vej til hjælp, hvis du oplever problemer på din skole. - Børneportalen.dk
Har du brug for hjælp?

Skole

De fleste børn og unge bruger en stor del af dagen i skolen. Derfor er det vigtigt, at skolen er et godt sted at være, og at skolen understøtter alle elevers trivsel og læring. Her kan du finde vej til hjælp, hvis du oplever problemer på din skole.
Du skal være glad for at gå i skole, for så lærer du også mere. Hvis du har det svært i skolen - enten socialt eller fagligt - kan du finde vej til hjælp her på siden. FOTO: Jonas Normann (modelfoto)
Du skal være glad for at gå i skole, for så lærer du også mere. Hvis du har det svært i skolen - enten socialt eller fagligt - kan du finde vej til hjælp her på siden. FOTO: Jonas Normann (modelfoto)

Skolen skal være med til at sikre elevernes udvikling og give dem lyst til at lære mere.

Skolens personale skal sammen med forældre og elever sørge for, at skolen er et sted, hvor alle har det godt og lærer noget.

Hvis du oplever, at der er problemer på din skole, og at eleverne ikke trives eller lærer nok, kan du finde hjælp her.

Der kan også være problemer med det sociale i klassen, fx med mobning blandt elever eller mellem lærer og elever. Det kan også være, at problemerne handler om elevinddragelse, elevrådsarbejde eller undervisningsmiljø.

Hvis du føler dig presset i skolen, kan det være godt at tale med nogen. Mange elever føler sig pressede over UPV, afgangsprøver, eksamen og karakterer. Det kan også være, at du er i tvivl om, hvad du vil efter 9. klasse eller har brug for at snakke med nogle andre end din UU-vejledning.

HER KAN DU FÅ HJÆLP

UddannelsesGuiden

– fra Undervisningsministeriet

Her kan du finde information om, hvilke uddannelser du kan tage efter folkeskolen. Du kan også få vejledning om din skolegang og uddannelse på mail, chat og telefon.

Telefon: 70 22 22 07

Ombudsmandens Børnekontor

Hos Ombudmandens Børnekontor tager de imod klager fra børn. Du kan klage til Børnekontoret, hvis du mener, at en offentlig myndighed – fx kommunen eller din skole – ikke følger reglerne, eller hvis de har behandlet dig dårligt.

Telefon: 33 13 25 12

Børnetelefonen

Alle børn og unge kan ringe anonymt til Børnetelefonen om alle slags bekymringer og problemer. Du kan også få hjælp til at finde en bisidder, som kan hjælpe dig med at skrive, ringe og gå med til møder i kommunen.

Telefon: 116 111 (du kan også sms'e)

headspace

– nogen at tale med

Intet problem er for stort eller småt. Headspace er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen 12-25 år. Det hele foregår på dine præmisser. Du kan ringe, sende en mail, chatte eller få en samtale i det nærmeste headspace.

Telefon: 31 10 13 30

Ung på Linje/Ung Online

Ung På Linje/Ung Online er et anonymt samtaletilbud til dig, der er mellem 13 og 30 år, og som mangler en at tale med om dine problemer og oplevelser – både når det går godt, og når det gør ondt indeni. Du kan både ringe og chatte.

Telefon: 70 12 10 00

AngstTelefonen

- børn, unge og forældre

Angstforeningens telefonrådgivning er for dig, der oplever angst. Angst kan være en følelse, der pludselig overvælder dig, eller det kan være helt bestemte tanker eller situationer, der gør dig bange. Når du ringer til AngstTelefonen, kan I for eksempel tale om, hvordan du bedst kan få hjælp til at komme ud af din angst, og hvad du selv kan gøre for at få det bedre.

Telefon: 82 30 60 70

Børnenes Skilsmissetelefon

Hvis du har brug for at tale med en voksen, efter at dine forældre er blevet skilt eller er gået fra hinanden, kan du ringe til Børnenes skilsmissetelefon i Familieretshuset. De vil gerne hjælpe dig med de tanker og spørgsmål, du går rundt med. På hjemmesiden migimidten.dk kan du læse mere om skilsmisse.

Telefon: 20 60 05 50

Kommunen - DinSide

Hvis du har brug for hjælp og din familie, de voksne i skolen eller andre voksne, du kender, ikke kan hjælpe dig, så kan du få hjælp af din kommune. Det har du nemlig ret til. På DinSide kan du komme i kontakt med din kommune. Hvis du ikke ved, hvilken kommune du bor i, så hjælper DinSide dig med at finde ud af det.

Kend dine rettigheder

Skole – dine rettigheder

Mange børn og unge bruger rigtig meget tid i skolen. Derfor er der forskellige love, som skal sikre, at skolen er et godt sted at være, og at eleverne lærer mest muligt. Læs mere om dine rettigheder i skolen her.
Vis mere